jubileum sprong

10.000 sprongen

Regelmatig krijgen wij als instructeurs de vraag of we nog wel weten hoeveel sprongen we hebben. Beginnende springers weten dit gemiddeld genomen tot op de komma, maar over het algemeen weten wij dit alleen bij benadering. Of je nu 1.000 of 1.018 sprongen hebt is nu eenmaal niet zo heel interessant meer.

Ondertussen houdt de computer alles wel netjes bij en zo komt er af en toe toch nog een mooi rond getal langs waar we even aandacht aan besteden. 10.000 is zo’n mooi rond getal dat niet heel veel springers in hun carrière bereiken.

Afgelopen jaar ben ik wat beter gaan opletten toen ik zag aankomen dat ik die 10.000e sprong in 2017 wel eens zou kunnen gaan maken. En nog net voor het einde van het seizoen lukte dat dus inderdaad.

Toch wel iets om even bij stil te staan. Maar hoe? Mijn 100e was een nachtsprong, mijn 1.000e (net als mijn eerste ooit) een static line sprong, maar wat nu met mijn 10.000e. Ik had niet zoveel inspiratie om er een hele kermis van te maken en wilde toch iets bijzonders.

En toen bedacht ik dat ik een heel groot deel van die sprongen bezig was geweest om mensen te filmen en nog helemaal geen beelden van mijzelf had terwijl ik dit aan het doen was. Dus heb ik een collega gevraagd om achter mij aan te springen en dat eens te regelen.

 

Het was een mooie dag om te springen. Oktober en zachte lucht. Geen handschoenen of extra kleding nodig. Heerlijk. Iedereen had er zin in. Die sprong filmde ik een tandempassagier die voor het eerst sprong en daar duidelijk plezier in had. Door een rare combinatie van winden (een orkaan bij Ierland) konden we in vrije val de rook van bosbranden in Portugal ruiken.

Na de vrije val een mooi uitzicht over Texel. En met weinig wind ook nog eens heerlijk weer om er een mooie landing van te maken en precies midden op de stip te landen.

Na afloop de felicitaties. En een half uur later het vliegtuig weer in voor sprong nummer 10.001. Maar voorlopig ben ik weer even gestopt met tellen… ;-)

Cas,

Tandem instructeur

sprong nr. 10.000