Updates

Deze pagina updaten we continue met de meest recente informatie over hoe we omgaan met de huidige gezondheidsproblematiek.

UPDATE 21/05/2021 om 17:30 uur:
Het springseizoen van 2021 is officieel begonnen: onze lockdown restricties zijn niet meer van toepassing en we springen weer volop en met volle vliegtuigen!

OPLEIDINGEN:
Fantastisch nieuws voor alle onze leerlingen die leren solo te springen: de opleidingen kunnen volgens planning doorgaan.

FUNJUMPERS:
Funjumpers zijn ook welkom met als enige bijzonderheid dat je eerst een afspraak moet maken via manifest@paracentrumtexel.nl. Het aantal bezoekers dat gelijktijdig op de Dropzone aanwezig mag zijn is beperkt, je bezoek moet daarom even ingepland worden.

UPDATE 11/05/2021 om 13:30 uur:

We verwachten dat onze lockdown restricties de komende week versoepeld zullen worden. Iets waar we ontzettend naar uit hebben gezien! Als dit inderdaad het geval is dan zijn wij vanaf vrijdag 21 mei weer gereed om het tandem parachutespringen weer op te starten! 

OPLEIDINGEN EN SPORTSPRONGEN
Het is nog even afwachten of we onze vliegtuigen weer voor 100% mogen vullen of dat we de springers in het toestel op 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. Als het laatste het geval is, zoals bij de heropening van 2020, dan kunnen we als deze beperking van kracht is enkel de tandem sprongen uitvoeren.

Als de toestellen weer helemaal gevuld mogen worden kunnen we ook de opleidingen weer starten en kunnen we ook de sportspringers weer mee omhoog nemen.

Nog even afwachten dus welke van deze twee scenario’s het zal worden en natuurlijk of de voorgenomen heropening echt officieel wordt. Zodra er meer bekend is dan plaatsen we de update op deze pagina.

UPDATE 10/05/2021 om 10:00 uur:

De huidige lockdown periode is voor ons zojuist verlengd tot en met 17 mei. Alle berichten lijken er overigens wel op te wijzen dat het nu echt niet lang meer kan duren voordat we weer mogen.. maar nu dus nog (net?) niet. 

UPDATE 27/04/2021 om 09:00 uur:

De huidige lockdown periode is verlengd tot en met 12 mei. We verwachten gelukkig wel dat we op de 13e mei (Hemelvaartsdag) weer écht de lucht in zullen mogen! Nog geen absolute zekerheid… maar het ziet er wél ontzettend goed uit voor die heropening datum. Fingers crossed dus!

UPDATE 14/04/2021 om 09:00 uur:

De huidige lockdown periode is verlengd tot en met 30 april. We verwachten gelukkig wel dat we deze zomer, net als vorig jaar, weer alle sprongen kunnen maken. Met de nodige aangepaste hygiene maatregelen natuurlijk. Geboekte sprongen en bij ons gekochte cadeaubonnen zijn 3 jaar geldig. Nog even volhouden voor we weer de lucht in mogen dus!

UPDATE 24/03/2021 om 09:00 uur:

De huidige lockdown periode is verlengd tot en met 18 april. 

UPDATE 03/03/2021 om 15:40 uur:

Er mag nog niet gesprongen worden, dit overheidsbesluit is geldig tot en met 31 maart. Als na deze periode de regels versoepeld worden dan kunnen we in dat geval vanaf 1 April weer parachutespringen.

UPDATE 25/02/2021 om 14:15 uur:

Op dit moment weten we nog niet wanneer we weer kunnen springen. In welke mate de eerste versoepelingen die deze week zijn aangekondigd het parachutespringen treffen is nog niet duidelijk.

We verwachten wel op korte termijn duidelijkheid van het ministerie. Zodra we meer weten dan lees je dat op deze pagina.

UPDATE 11/02/2021 om 14:00 uur:

Wegens de verlenging van de verscherpte Corona maatregelen zijn alle sprongen tot 3 maart opgeschort.

UPDATE 18/01/2021 om 10:15 uur:

Wegens de verlenging van de verscherpte Corona maatregelen zijn alle sprongen tot en met 9 februari opgeschort.

UPDATE 15/12/2020 om 18:15 uur:

Wegens de verscherpte Corona maatregelen zijn alle sprongen tot 19 januari opgeschort.

UPDATE 13/10/2020 om 19:45 uur:

Wegens de erg strenge beschermingsmaatregelen waar wij sinds de eerste heropening mee werken (die zijn een heel stuk strenger dan b.v. in de winkels) kunnen we als doorloop locatie blijven tandem parachutespringen.

De enige aanpassing zal zijn dat onze klanten en staff vanaf donderdag te allen tijde een mondkapje zullen dragen.
 
Lees hier het blog artikel dat we onlangs schreven over onze gezondheidsmaatregelen. Dan weet je precies hoe we te werk gaan en hoe we veilig en verantwoord werken: https://www.paracentrumtexel.nl/springen-na-verscherping-van-de-corona-maatregelen 

UPDATE 01/10/2020 om 12:37 uur:

Ondanks de recente verscherping van de Covid-19 maatregelen mogen én kunnen we nog steeds veilig en verantwoord parachutespringen. 

Voor de duidelijkheid hier een overzichtje van hoe onze werkwijze aangepast is en hoe we besmetting voorkomen:

Aankomst en check-in:

 • De bezoekers op ons centrum moeten allemaal een afspraak hebben. Zo spreiden we de drukte en zorgen we ervoor dat er niet teveel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn.
 • Buiten voor de deur liggen bij drukte speciale ‘hier kun je gaan staan stickers’ op de grond. Dat helpt bezoekers buiten om voldoende afstand te houden.
 • Alleen springers met een afspraak mogen het gebouw binnenkomen. Toeschouwers kunnen buiten op het (ruime) terrein verblijven en de sprong en landing bekijken.
 • Bij binnenkomst moeten de handen gewassen worden
 • Bij binnenkomst moet een gezondheid- en contactgegevens formulier ingevuld worden (alleen als je helemaal gezond bent mag je verder naar binnen)
 • Binnen in het gebouw, bij de check-in, zijn de loop routes en sta-plaatsen aangegeven. De sta-plaatsen zijn op ruime afstand van elkaar geplaatst (> 1,5 meter).
 • Waar nodig helpen onze medewerkers om iedereen die het even vergeet weer op 1,5 meter afstand te houden van andere springers.

gebruiksmaterialen binnen:

 • Op de schrijftafels staan extra desinfectie sprays 
 • Pennen worden eenmalig gebruikt en na gebruikt in een ‘gebruikte pennen’ bak geplaatst. Aan het einde van de dag worden alle gebruikte pennen gedesinfecteerd en (voorzien van een sticker met datum) voor minimaal 5 dagen weggelegd.
 • Het pinapparaat wordt meermaals per dag gedesinfecteerd
 • Iedereen mag zelf het pinapparaat nog eens extra desinfecteren met de beschikbare desinfectie spray
 • Bij de balie zijn plexiglas panelen geplaatst tussen de klant en de medewerker

na check-in/ springen:

 • Op het terrein moet iedereen 1,5 meter afstand behouden
 • Onze medewerkers spreken bezoekers die de 1,5 meter even vergeten zijn hier tot vervelens toe op aan ;-)
 • Onze medewerkers dragen een buff of mondkapje indien ze mogelijk binnen 1,5 meter van een springer kunnen komen

tijdens het springen en landen

 • Voor de sprong wassen alle springers nogmaals hun handen met desinfectant
 • Voor de sprong krijgen alle springers een mondkapje uitgereikt om te dragen
 • Voor de sprong krijgen alle springers een buff (een stoffen kolletje/ sjaal) die het mondkapje ook tijdens de vrije val op z’n plaats houdt
 • Voor de sprong krijgen alle springers een gedesinfecteerde plastic spring bril om tijdens de vrije val te dragen (ook wel: goggle)
 • Na elke vlucht worden de veel aangeraakte oppervlakten in het vliegtuig gedesinfecteerd
 • De tandemmasters dragen zelf ook mondbescherming én een gesloten helm
 • De catchers (medewerkers die klaarstaan en assisteren bij de landing) dragen ook mondbescherming
 • Na de sprong worden springers niet meer door het gebouw geleid (daar staat dan immers de nieuwe shift met springers op 1,5 meter gesepareerd) om daar een certificaat op te halen. We delen daarom nu tijdelijk geen certificaten meer uit.
 • De beelden van de sprong worden per e-mail verzonden (dus niet via een usb stick)

UPDATE 05/06/2020 om 14:54 uur:

Vanaf komende zaterdag 6 juni zijn funjumpers weer welkom op het Paracentrum Texel!

Wel moeten we een aantal aanpassingen doorvoeren en nieuwe regels hanteren.

Klik hier om alle informatie voor sportspringers te lezen.

UPDATE 31/05/2020 om 11:43 uur:

We starten weer op met springen, maar wel net even anders dan we gewend zijn. Onze springers ontvangen nu van te voren per e-mail bericht over alle “1,5 meter werkwijzen”. Hieronder de tekst die in deze e-mail staat:

Beste springer,

We hebben goed nieuws. De sprongen gaan door vanaf 1 juni. Wij zijn hier heel erg blij mee en we verwachten je dan ook op de afgesproken dag en tijd.

Wel moeten we ons aan een aantal restricties houden waardoor de werkwijze wat anders dan voorheen zal zijn. Hier onder zullen we proberen deze maatregelen zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Ook vragen we om begrip als het allemaal wat anders dan verwacht of gepland gaat. Het springen in de 1,5 meter samenleving is voor ons ook nieuw.

 • Je springt in je eigen kleding in plaats van in een springoveral. Zorg daarom voor comfortabele, sportieve, warme kleding en sportschoenen.
 • We zullen met minder mensen omhoog gaan, zodat we afstand kunnen bewaren.
 • De tandemmaster springt met een fullface helm. Jij, als passagier krijgt een mondkapje met daaroverheen een stoffen kolletje (buff), een springbril en handschoentjes.
 • Doordat we met minder mensen in het vliegtuig mogen, kan het zijn dat er wat met de indelingen geschoven gaat worden in verband met de foto/video reportages.

Op deze manier kunnen wij veilig springen. Wij hebben er zin in, tot snel!

Staff Paracentrum Texel

Sportspringers

Op de eerste maandag dat we weer mogen springen zullen we alleen een (beperkt) aantal tandems springen. Zo leren wij ook wat wél en niet kan en mag volgende de richtlijnen en beperkingen die het ministerie heeft opgedragen.

Zodra er meer bekend is over het sportspringen (aantal springers per vlucht, hoe het zal werken met het maken van een afspraak, kosten per sprong, etc.) dan zullen we dat hier posten.

UPDATE 30/05/2020 om 11:35 uur:

We mogen vanaf 1 juni weer springen! Dit natuurlijk met de nodige hygiëne aanpassingen en met inachtneming van de RIVM richtlijnen. 

Staticline opleidingen:
We starten vanaf 1 Juli weer met de Staticline opleidingen.

AFF opleidingen:
We starten vanaf 1 Juli weer met de AFF opleidingen.

UPDATE 12/05/2020 om 16:25 uur:

We hebben (zeer) goede hoop dat we vanaf 1 Juni de tandem-parachutesprongen weer kunnen en mogen uitvoeren. Dit natuurlijk met de nodige hygiëne aanpassingen en met inachtneming van de RIVM richtlijnen. 

Staticline opleidingen:
We verwachten dat we op 1 Juli de eerste Staticline opleiding weer kunnen aanbieden.

AFF opleidingen:
We verwachten dat we vanaf 1 Juli de eerste AFF opleiding weer kunnen aanbieden.

UPDATE 12/05/2020 om 16:00 uur:

We hebben van Voucher leverancier WF-deals vernomen dat zij de geldigheid van alle uitstaande vouchers met 1 jaar hebben verlengd.

UPDATE 22/04/2020 om 09:27 uur:

De periode waarin we gesloten zullen zijn is verlengd tot en met 19 mei, in lijn met de richtlijnen voor de Horeca.

UPDATE 02/04/2020 om 12:10 uur:

Voucher leverancier Vliegles.nl heeft ook een Corona informatie pagina gemaakt met daar de informatie over de vouchers die van Vliegles.nl zijn gekocht: www.vliegles.nl/corona.

Hier een screenshot van een gedeelte van die pagina met de informatie over het verlengen van de geldigheid van Vliegles.nl vouchers:

UPDATE 02/04/2020 om 11:40 uur:

Deze informatie is bestemd voor cursisten die hun opleiding al wél zijn gestart tijdens het seizoen van 2019 maar die opleiding nog niet hebben afgerond.

Voor de cursisten -die nog niet alle sprongen die bij hun opleiding horen hebben gemaakt- verloopt de speciale Para-WA verzekering nu niet automatisch 1 jaar na het starten van de opleiding maar op de laatste dag van dit kalender jaar (31-12-2020).

Zo krijgt iedereen de kans om zijn of haar opleiding af te ronden zonder dat de Para WA verzekering verlengd hoeft te worden.

UPDATE 01/04/2020 om 11:20 uur:

De periode waarin we gesloten zullen zijn is verlengd tot en met 28 april, in lijn met de richtlijnen voor de Horeca.

UPDATE 25/03/2020 om 09:57 uur:

Groupon heeft aangegeven de geldigheid van al haar vouchers met 1 jaar te verlengen. Dit in plaats van de twee maanden verlenging die initieel was uitgegeven.

UPDATE 25/03/2020 om 09:50 uur:

De volgende evenementen voor gebrevetteerde/ sportspringers zijn voor dit jaar opgeschort:

 • Easter Boogie (nieuwe datum: 2-5 April 2021)
 • Kingsday Boogie / WS Noobfest (nieuwe datum: 23-27 April 2021)
 • Kickstart Camp nr. 4.0 (nieuwe datum: 22-24 Mei 2021)

Bij vragen: neem contact met administratie@paracentrumtexel.nl.

UPDATE 24/03/2020 om 14:37 uur:

Op 16/03/2020 is de verloopdatum van alle die door ons zelf uitgegeven cadeaubonnen en tandem parachutesprongen die ‘in limbo’ staan (uitgestelde sprongen zonder springdatum) al met 6 maanden verlengd.

Zojuist is besloten om deze extra geldigheidsduur met nog eens 6 extra maanden (dus in totaal 1 jaar extra) te verlengen. Hiermee is de standaard geldigheidsduur nu van 2 jaar naar 3 jaar gegaan om iedereen de kans te geven om zijn of haar sprong te komen maken.

UPDATE 24/03/2020 om 14:32 uur:

Voucher leverancier Vakantie Veilingen heeft aan ons aangegeven dat de verloop datum van alle reeds uitgegeven vouchers voor Paracentrum Texel met 1 jaar verlengd wordt.

UPDATE 19/03/2020 om 09:30 uur:

Groupon heeft aangegeven de geldigheid van al haar vouchers met twee maanden te verlengen.

UPDATE 17/03/2020 om 10:20 uur:

Normaliter heb je na aankoop van je sprong 2 jaar de tijd om de sprong te komen maken. Deze termijn verlengen we in eerste instantie met 6 maanden.

We willen daarmee voorkomen dat iemand zijn sprong niet zou kunnen maken vanwege het Coronavirus.

UPDATE 16/03/2020 om 16:24 uur:

Voucher leverancier Surprise Factory heeft aan ons aangegeven dat de verloop datum van alle reeds uitgegeven vouchers met 3 maanden verlengd wordt.

UPDATE 16/03/2020 om 16:15 uur:

Gezien de overheids maatregelen die op zondag 15 Maart zijn aangekondigd (het sluiten van scholen, horeca, etc. t/m 6 April) heeft onze directie besloten alle parachutespring activiteiten gedurende deze periode op te schorten.

Al onze gasten die in deze periode een tandem-parachutesprong of een parachutespring-cursus hebben gereserveerd is op maandag 16 Maart dan ook onderstaande email gestuurd:

Beste springer,

Zoals je bekend zal zijn leidt de verspreiding van het Coronavirus nationaal en internationaal tot diverse maatregelen en beperkingen. Beperkingen die ook van invloed zijn op op het parachutespringen. Met dit bericht willen we je op de hoogte brengen van de maatregelen die we nemen om de risico’s in deze moeilijke tijd tot een minimum te beperken. De gezondheid en veiligheid van jou, de gemeenschap en onze medewerkers staat daarbij voorop.

We hebben besloten dat we de richtlijnen die voor de Horeca gelden over zullen nemen voor onze activiteiten. Op dit moment betekend dit dat we alle tandem-parachutesprongen en parachutespring-cursussen, die in de periode tot en met 6 april gepland staan, zullen opschorten.

Zodra er meer duidelijkheid is over het hervatten van de springactiviteiten zullen we hier per e-mail over berichten. Verder hebben we een pagina aangemaakt op onze website waar we alle updates zullen vermelden: www.paracentrumtexel.nl/corona-virus-updates

Onze administratie is gedurende deze periode gewoon bereikbaar per telefoon en per e-mail.

Tot slot spreken we graag uit dat we hopen dat je deze bijzondere periode goed, en vooral gezond, door zult komen. Wij zien er in ieder geval ontzettend naar uit om zo snel mogelijk samen met jou de sprong van je leven te kunnen maken.

Directie en medewerkers Paracentrum Texel

VEEL GESTELDE VRAGEN
Hier een aantal veel gestelde vragen en antwoorden die je misschien kunnen helpen:

Vraag: ik heb een ParacentrumTexel cadeaubon die misschien verloopt. Blijven die nu langer geldig?
Jazeker; daar kunnen we goed nieuws melden! Van alle cadeaubonnen die door ons zelf zijn uitgegeven verlengen we in eerste instantie de verloopdatum met 6 maanden. Zo heeft iedereen kans om zijn of haar cadeaubon te gebruiken.

Vraag: ik heb een voucher bij een ander bedrijf gekocht (b.v. Vakantieveilingen of Groupon) die binnenkort verloopt. Kan ik zo’n voucher na de verloopdatum nog bij Paracentrum Texel verzilveren?
Over de geldigheid van cadeaubonnen/ vouchers van andere bedrijven kunnen wij helaas niets zeggen. Je zult deze vraag moeten stellen bij het bedrijf dat je de bon of voucher heeft verkocht. Grote kans dat ook zij een coulance regeling hebben met betrekking tot bonnen die in deze periode verlopen.

Corona FAQ

 • Welke evenementen voor sportspringers zijn opgeschort?

  De volgende evenementen voor gebrevetteerde/ sportspringers zijn voor dit jaar opgeschort: 

  • Easter Boogie (nieuwe datum: 2-5 April 2021)
  • Kingsday Boogie / WS Noobfest (nieuwe datum: 23-27 April 2021)
  • Kickstart Camp nr. 4.0 (nieuwe datum: 22-24 Mei 2021)

  Bij vragen: neem contact met administratie@paracentrumtexel.nl.