Texel airshow 2018

Texel Airshow 2018 en onze operatie

Op 4 Augustus 2018 is het weer zover… Texel International Airport organiseert dan de grootste vliegshow van Nederland. Elke 3 jaar bezoeken bijzondere en uitzonderlijke vliegtuigen van heel de wereld ons mooie vakantie-eiland om een dag lang een fantastische show te geven.

Bij de organisatie van deze show komen er heel veel voorbereiding en veiligheidsmaatregelen kijken. Deze maatregelen hebben een invloed op de gebruikers van het vliegveld van Texel en natuurlijk ook op de operatie van Paracentrum Texel. Natuurlijk vinden we het jammer dat we niet kunnen skydiven tijdens de vliegshow maar we zijn ontzettend trots dat deze spectaculaire show op Texel kan plaats vinden.

WAT BETEKENT DIT VOOR MIJN SPRONG OP 4 OF 6 AUG?
Tijdens de opbouw van het evenementen terrein zijn we beperkt met onze spring operatie. In goed overleg kan er gewoon door gesprongen worden maar er kunnen wachttijden ontstaan ivm de drukte. Op vrijdag middag kan er tot ongeveer halverwege de middag nog gesprongen kan worden. Daarna hebben we geen toegang meer tot de landingsbaan omdat deze wordt afgezet.

Op zaterdag 4 Augustus kunnen er geen tandemsprongen of rondvluchten worden gemaakt. Uiteraard zal Paracentrum Texel vertegenwoordigd zijn door ons Para Display team. De afgelopen jaren hebben we zelfs de show mogen openen!

Op zondag 5 Augustus hervatten we de normale operatie en kan er gewoon gesprongen worden. Op bepaalde momenten kan er vertraging worden opgelopen omdat er veel vertrekkend verkeer vanaf het vliegveld van Texel zal zijn.

De Texel Airshow kan bezocht worden als voetganger maar ook als piloot met vliegtuig. Afgelopen editie (2015) waren er al bijna 300 bezoekende vliegtuigen. Je kan je natuurlijk voorstellen dat dit grootse drukte op het vliegveld met zich meebrengt.

KAN IK DE TEXEL AIRSHOW OOK BEZOEKEN?
De Texel airshow is een spectaculaire show en toegankelijk voor zowel jong als oud. Na een bezoek van dit evenement zal je luchtverslaving niet meer te genezen zijn. Nog beter, combineer een weekend weg met een tandemsprong en een bezoek aan de show!

Mocht je alvast een kaartje willen reserveren dan kan dit via texelairshow.nl.

 
 

texel airshow 2015