Wintertrip 2019

springvakantie

Elke winter organiseert het paracentrum een parachute spring vakantie op een mooie dropzone op een zonnige locatie. Springers van alle niveau’s zijn welkom, van AFF studenten tot de meest ervaren springers.

In februari van 2019 vertrok een groep van onze parachutisten naar Mosselbaai, Zuid-Afrika, om bij Skydive Mosselbay te springen. Twee instructeurs van het Paracentrum reisden mee. Fantastisch weer, een prachtige omgeving en een buitengewoon aangename temperatuur. Lees hier een kort verslag van deze reis.

Grenzen verleggen bij Skydive Mossel Bay

Op vijf uren rijden vanaf Kaapstad ligt Skydive Mossel Bay. Een industriële stad waar het tempo duidelijk lager ligt dan in de hoofdstad. Wat direct opvalt op de dropzone is het warme welkom door de staff, het arsenaal aan vliegtuigen en de goede faciliteiten. Bij aankomst op de zaterdagmiddag is door een paar dappere strijders het luchtruim verkend in een Cessna 182.

De bewolking bleek toch iets meer roet in het eten te gooien: hoger dan 4.5kft zat er helaas niet in. De daaropvolgende dagen zijn we verwend met blue skies en heeft de King Air vele loads gemaakt naar 14kft.

Verschillende big way formaties zijn gelegd onder leiding van Rutger/Ruta en freefly skills zijn verbeterd met behulp van coaching van Naomi Kotzee. Verschillende mijlpalen zijn geslagen (100ste, 200ste en 1000ste sprongen!) en grenzen zijn verlegd: strandlandingen en een fly-in/demo naar Skydive Cape Town.

Weerberichten en -voorspellingen blijken, als always, niet altijd betrouwbaar dus slecht-weer-programma’s zijn ondertussen ook ingevuld. Bungeejumpen van 233 m, kooiduiken met krokodillen, houtskool braaien en product confrontaties op vineyards zijn een paar voorbeelden om ook buiten de dropzone te kunnen genieten. 

Tekst: Joris Betjes

mosselbay

Wat Skydive Mosselbay zelf over de dropzone zegt: “Skydive Mossel Bay is situated on the beautiful South Coast of South Africa, on the scenic Garden Route half way between Cape Town and Port Elizabeth. We are only 30 minutes from George and 40 minutes from Oudtshoorn.

Our skydiving drop zone is the local airfield, less than 5km from the beach. Undisputedly the best scenery of all drop zones in South Africa.

Heb je zelf interesse om met een van onze springvakanties mee te gaan? Kom dan even langs bij de administratie of bel ons op 0222 311 464.