PARACENTRUM TEXEL

Al meer dan 54 jaar hét adres voor parachutespringen in Nederland!

Of je nu wilt leren parachutespringen, een tandem parachutesprong wilt maken of een al gebrevetteerde sportspringer bent, Paracentrum Texel heeft alles om je sprong(en) tot een succes te maken.

Het paracentrum is sinds 1969 de mooiste locatie van Nederland om een parachutesprong te maken. Bij ons werken full-time professionele instructeurs die leven ván en voor het springen.

Paracentrum Texel is onderdeel van een groep van (luchtvaart)bedrijven waaronder ook Skydive Zeeland, Skydive Ameland en Tessel Air.

SAFETY FIRST
Onze Dropzones zijn in Nederland als enige voorzien van alle licenties om legaal commerciële parachutesprongen uit te voeren, waaronder de verplichte part SPO erkenning.  Daaruit blijkt onder andere dat we veilig en professioneel werken.

Kortom; Parachutespringen, dat doe je op Texel!

parachute springen, dat heb ik altijd al een keer willen doen

De makkelijkste manier om een parachutesprong te maken is door middel van een tandemsprong (ook wel Tandem Skydive genoemd).

Je springt dan aangehaakt aan een instructeur, je krijgt een korte instructie en je hoeft zelf eigenlijk niets te doen behalve genieten van deze onvergetelijke ervaring.

Een tandemsprong kent geen minimum of maximum leeftijd.

Een cursus parachutespringen duurt 2 dagen, één week, of twee weken en is prima te combineren met een vakantie op Texel.

ontdek hoe het werkt

Meest gelezen artikelen

Af en toe schrijven we op basis van een veelgestelde vraag een artikel. De artikelen die het meest gelezen zijn zie je hieronder. Een overzicht van alle artikelen is te vinden in de artikelen sectie van ons weblog. Er is  ook een aparte pagina met daarop alle skydive gerelateerde ‘veel gestelde vragen’.

parachute springen, dat wil ik zelf kunnen!

Altijd al gedroomd over helemaal alleen uit een vliegtuig springen?

Zelfstandig door de lucht vallen en je parachute openen? Leren parachutespringen is makkelijker dan je denkt!

Paracentrum Texel biedt verschillende opleidingen aan voor mensen die zelf willen leren parachutespringen.

Elke opleiding begint met een dag theorie en dan kan het feest écht beginnen!

Er zijn verschillende cursussen parachutespringen. De ene duurt 2 dagen, een andere één week en de meest complete twee weken.

Een skydive opleiding is prima te combineren met een vakantie op Texel.

bekijk onze opleidingen

Paracentrum voor funjumpers

parachute springen, is niet alles dat we doen

In hetzelfde gebouw als Paracentrum Texel is ook Tessel Air gevestigd. Tessel Air biedt rondvluchten, foto- en filmvluchten en introductie-vlieglessen.

Tessel Air is het vliegbedrijf op Texel. Het bestaat net zo lang als Paracentrum Texel.

Beide bedrijven zijn dan ook nauw met elkaar verbonden.

Een rondvlucht maak je al voor €49,50 p.p. en kinderen tot en met acht jaar mogen mee voor de halve prijs.

Gezellig met het hele gezin vliegen boven Texel.

ga naar tessel-air.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En Blijf op de hoogte !

We versturen gemiddeld een keer per maand een e-mail nieuwsbrief met daarin nieuws en updates van het Paracentrum, informatie over speciale (korting) acties én met tips die je bezoek aan het eiland leuker maken. 

Bekijk armins sprong

Armin van Buuren trakteerde zijn medewerkers op een wel heel bijzondere verassing.. Iedereen mocht bij ons een Tandemsprong maken. Bekijk hier de videoclip en ervaar hoe fantastisch het is om boven Texel uit een vliegtuig te springen.

reviews

Onze website haalt automatisch de laatste reviews op van Klanten vertellen, Google, Facebook en Tripadvisor. Hieronder zie je de meest recente reviews. Op de review pagina van Paracentrum Texel lees je al onze reviews.

1908 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7/10
Facebook
4.8 Stars - Based on 1004 User Reviews
facebook logo
Google
4.6 Stars - Based on 865 User Reviews
google logo
Tripadvisor
4.5 tripadvisor stars
4.5 Stars - Based on 11 User Reviews
tripadvisor logo

Klanten vertellen

10

Goeie portie endorfine voor de hele dag

Gister mijn eerste tandemsprong gemaakt, wat een ervaring! Het was echt bizar, zo mooi, bijzonder en onwerkelijk. En heerlijk de hele dag vol met endorfine ;). Ook echt heel snel de beelden ontvangen, die prachtig zijn. Heb ze al heel vaak terug gekeken. Zeker voor herhaling vatbaar.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Utrecht - 29/05/2023
9

Niet in woorden te beschrijven

Het was geweldig! Het was zo’n bijzondere ervaring vanaf het moment dat je het vliegtuig in stapt en omhoog vliegt is het adembenemend de sprong zelf wat heel mooi en ik heb een lange tijd in de lucht gezweefd! Mijn instructeur was ook super aardig en ik zou het zo nog een keer doen! Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Nijeveen - 29/05/2023
10

Adrenaline

Met de hele familie gingen wij skydiven. Wat een ervaring en weer iets van mijn bucketlist af kunnen vinken. Ik wil het dolgraag nog een keer doen, dus wanneer ik weer op texel ben (of zeeland) gaan jullie me sowieso nog een keer zien!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoofddorp - 29/05/2023
10

GEWELDIG!

Bij aankomst wordt je vriendelijk ontvangen. Bij de balie maken ze een luchtig gesprekje met je en krijg je informatie waar je even moet wachten tot je omgeroepen wordt. Je kan dan lekker chillen op het veld in een ligstoel of aan een picknick tafel. Ondertussen kan je alvast even kijken hoe degene voor je landen en wat to do's en dont's zijn. Dan wordt je omgeroepen en krijg je instructies en geloof mij deze zijn goed te onthouden. Vervolgens krijg je je harnas aan en deze wordt op een later moment vaster gemaakt en ik had gekozen voor een handcam en een mee springer. Dus ik kreeg een vrolijk interview. Het moment is dan daar je stapt het vliegtuig in en je gaat steeds hoger en hoger en hoger. Het luik gaat open, je benen gooi je over de rand en hoofd naar achteren en dan ga je... Die vrije val is onbeschrijfelijk! Ik ga zeker nog een keer! Want dit was zo ontzettend gaaf, en het is ook heel goed te combineren met je hoogtevrees want ik heb echt nergens last van gehad. Meestal als ik op een keukentrap sta heb ik al trillende benen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Waarland - 29/05/2023

Google, Facebook & tripadvisor

Rianne P. AvatarRianne P.
Vroeg in de ochtend, voor dat ik zou springen kreeg ik helaas een bericht dat de sprong niet kon door gaan wegens de weersomstandigheden. Ik kon gewoon naar hun toe... lees meer - 5/06/2023 
Wilma V. AvatarWilma V.
Er hangt een gemoedelijke en tegelijkertijd professionele sfeer.
Ze hebben ons een onvergetelijke ervaring bezorgd 👍🏼 - 5/04/2023 
Marian V. AvatarMarian V.
Anouk en Tjalle stelden me gerust, waren erg aardig.
De sprong zelf was een overweldigende ervaring, die neemt niemand me meer af.
En wat was het uitzicht prachtig, zowel vanuit het vliegtuig...
lees meer - 5/03/2023 
Linda W. AvatarLinda W.
Waanzinnige ervaring, echt een aanrader! - 4/29/2023 
Stefanie S. AvatarStefanie S.
Fantastisch! Wat een beleving! Paracentrum Texel heeft een herinnering gemaakt die ik nooit meer zal vergeten! ☁️🪂☁️ - 4/26/2023 
Willem L. AvatarWillem L.
Ik ben rolstoelafhankelijk. Vanwege mijn fysieke beperking had ik best wel wat hulp nodig. Met een paar man werd ik het vliegtuig in geholpen. De daling was echt genieten. Beneden... lees meer - 10/27/2022