opname videoclip

Of we een videoclip voor Armin van Buuren willen opnemen?! Leuk! Wat is het plan?

Zo begon de voorbereiding voor een leuke springmiddag in April. Het idee van Armin was om het personeel van zijn productiebureau te verassen met een tandemsprong en de beelden daarvan te verwerken in de videoclip van zijn nieuwste nummer Freefall featuring Bullysongs.

We hebben op het paracentrum regelmatig cameraploegen over de vloer. Wie wil nou niet de prachtige wadden als achtergrond bij zijn beelden?! Maar al snel werd duidelijk dat deze shoot iets meer voeten in aarde zou hebben.

De diverse shots op de grond zouden door de cameraploeg van Armins team gemaakt worden, de cameramensen van het paracentrum zouden de vrije val beelden voor onze rekening nemen. De vrijeval beelden moesten in 4k resolutie en vertraagd kunnen worden gebruikt. De camera die daarvoor gebruikt zou worden was de EPIC van de firma RED. Dezelfde camera’s waarmee de Hobbit films zijn opgenomen.

De EPIC is een fantastische camera maar alles behalve handzaam. Gelukkig kwam het productieteam een paar dagen van tevoren langs op Texel. Niet alleen konden we zo de mogelijkheden en onmogelijkheden van het filmen in vrije val bespreken, het gaf ons ook de tijd om voor de gelegenheid een camerahelm te modificeren.

 

PH-BSU bij Paracentrum Texel

Met alle voorbereidingen achter de rug was het alleen nog een kwestie van hopen op mooi weer. Hoe goed de voorbereiding voor een sprong ook is, het weer blijft altijd die onbeheersbare factor. Parachutespringers zijn hier aan gewend, maar voor een productie die als verassing 100 man naar Texel moet krijgen blijft dat moeilijk te accepteren. Gelukkig werden we die middag beloond met klassiek Texels springweer. Strak blauwe lucht, kraak helder en aangename temperatuur. De ideale omstandigheden om mooie beelden te maken.

De sprongen die het team van Armin zou maken, waren dezelfde tandemsprongen zoals vele duizenden anderen dit jaarlijks op Texel ook doen. Vastgemaakt aan een ervaren instructeur die ervoor zorgt dat de sprong veilig verloopt en dat je als overdonderde passagier toch een beetje knap in beeld komt. Of dit gelukt is mag je zelf beoordelen:

Freefall videoclip