PARACENTRUM TEXEL

Al meer dan 52 jaar hét adres voor parachutespringen in Nederland!

Of je nu wilt leren parachutespringen, een tandem parachutesprong wilt maken of een al gebrevetteerde sportspringer bent, Paracentrum Texel heeft alles om je sprong(en) tot een succes te maken.

Het paracentrum is sinds 1969 de mooiste locatie van Nederland om een parachutesprong te maken. Bij ons werken full-time professionele instructeurs die leven ván en voor het springen.

Paracentrum Texel is onderdeel van een groep van (luchtvaart)bedrijven waaronder ook Skydive Zeeland, Skydive Ameland en Tessel Air.

SAFETY FIRST
Onze Dropzones zijn in Nederland als enige voorzien van alle licenties om legaal commerciële parachutesprongen uit te voeren, waaronder de verplichte part SPO erkenning.  Daaruit blijkt onder andere dat we veilig en professioneel werken.

Kortom; Parachutespringen, dat doe je op Texel!

parachute springen, dat heb ik altijd al een keer willen doen

De makkelijkste manier om een parachutesprong te maken is door middel van een tandemsprong (ook wel Tandem Skydive genoemd).

Je springt dan aangehaakt aan een instructeur, je krijgt een korte instructie en je hoeft zelf eigenlijk niets te doen behalve genieten van deze onvergetelijke ervaring.

Een tandemsprong kent geen minimum of maximum leeftijd.

Een cursus parachutespringen duurt 2 dagen, één week, of twee weken en is prima te combineren met een vakantie op Texel.

ontdek hoe het werkt

Meest gelezen artikelen

Af en toe schrijven we op basis van een veelgestelde vraag een artikel. De artikelen die het meest gelezen zijn zie je hieronder. Een overzicht van alle artikelen is te vinden in de artikelen sectie van ons weblog. Er is  ook een aparte pagina met daarop alle skydive gerelateerde ‘veel gestelde vragen’.

parachute springen, dat wil ik zelf kunnen!

Altijd al gedroomd over helemaal alleen uit een vliegtuig springen?

Zelfstandig door de lucht vallen en je parachute openen? Leren parachutespringen is makkelijker dan je denkt!

Paracentrum Texel biedt verschillende opleidingen aan voor mensen die zelf willen leren parachutespringen.

Elke opleiding begint met een dag theorie en dan kan het feest écht beginnen!

Er zijn verschillende cursussen parachutespringen. De ene duurt 2 dagen, een andere één week en de meest complete twee weken.

Een skydive opleiding is prima te combineren met een vakantie op Texel.

bekijk onze opleidingen

Paracentrum voor funjumpers

parachute springen, is niet alles dat we doen

In hetzelfde gebouw als Paracentrum Texel is ook Tessel Air gevestigd. Tessel Air biedt rondvluchten, foto- en filmvluchten en introductie-vlieglessen.

Tessel Air is het vliegbedrijf op Texel. Het bestaat net zo lang als Paracentrum Texel.

Beide bedrijven zijn dan ook nauw met elkaar verbonden.

Een rondvlucht maak je al voor €49,50 p.p. en kinderen tot en met acht jaar mogen mee voor de halve prijs.

Gezellig met het hele gezin vliegen boven Texel.

ga naar tessel-air.nl

EVENEMENTEN

Parachutespringen, is een feest

Een aantal keer per jaar organiseert Paracentrum Texel een groot springevenement. Deze evenementen trekken springers uit heel Nederland en ver daarbuiten.

Elk evenement richt zich op een andere discipline in het springen, maar een ding hebben ze alle vier gemeen. Het is weer of géén weer altijd gezellig!

bekijk alle evenementen

Bekijk armins sprong

Armin van Buuren trakteerde zijn medewerkers op een wel heel bijzondere verassing.. Iedereen mocht bij ons een Tandemsprong maken. Bekijk hier de videoclip en ervaar hoe fantastisch het is om boven Texel uit een vliegtuig te springen.

reviews

Onze website haalt automatisch de laatste reviews op van Klanten vertellen, Google, Facebook en Tripadvisor. Hieronder zie je de meest recente reviews. Op de review pagina van Paracentrum Texel lees je al onze reviews.

1764 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7/10
Facebook
4.8 Stars - Based on 993 User Reviews
facebook logo
Google
4.6 Stars - Based on 865 User Reviews
google logo
Tripadvisor
4.5 tripadvisor stars
4.5 Stars - Based on 11 User Reviews
tripadvisor logo

Klanten vertellen

10

Super gaaf!!!!

Vette ervaring. Je hoeft niet enorm lang te wachten voor je eindelijk de sprong mag maken. Leuke instructeurs die de ervaring nog leuker maken!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Obdam - 27/09/2022
10

Onvoorstelbaar en waanzinnige ervaring

Vanaf het moment dat we aan zijn gekomen op het vliegveld werden we met veel enthousiasme ontvangen. En daarna de 'molen' door van planning tot aan de uiteindelijke sprong. Gedurende het wachten wordt er wel aandacht gegeven aan je door verschillende medewerkers. In ons geval stonden we klaar om te gaan en door regenbui werd onze sprong uitgesteld. Ons werd gevraagd of het 'tuig' losser gemaakt kon worden voor het gemak. Uiteindelijk naar boven en daar merk je het enthousiasme van iedereen en dat zorgt ervoor dat je spanning in ons geval wel deels weggenomen wordt. Uiteindelijk in de opening heb je geen tijd om na te denken of je het nou spannend of niet spannend vindt, want in no-time zit je al in je vrije val. Waaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuw! Woooooooooooow! Na de landing merk je echter wel dat er een 'fabriek' is en dat je tandem buddy in no-time vertrokken is voor de volgende sprong. Het zou fijn zijn als er iets meer aandacht zou zijn voor de ervaring van de springer. Nou kan dit zijn veroorzaakt dat we een cameraman mee hadden tijdens de sprong, maar het is wel het vermelden waard. Wij willen allebei nog een keer en hadden niet verwacht dat dit zo gaaf zou zijn! Overtreft alle verwachtingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Utrecht - 26/09/2022
10

Een fantastische ervaring op een voor mij zeer bijzondere dag.

Enkele maanden geleden is dit Event voor mij geboekt ter gelegenheid van mijn verjaardag. Met de naaste familie op deze prachtige zaterdag naar het Paracentrum getogen. Alles goed geregeld, strak georganiseerd, kortom prima. Dank hiervoor een tot volgend jaar.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hengelo - 26/09/2022
10

Super tof!

Hele gave ervaring om te doen! Ontzettend veel geluk gehad met het weer, waardoor het hele eiland te zien was. Na de instructie gingen we de lucht in en werd je gekoppeld aan je tandem parachutist, we vlogen tot 13000ft om te springen. Alles werd goed uitgelegd door de instructeur Peter. Na het uitklappen van de parachute mocht ik zelfs nog even sturen! Echt een aanrader als je adrenaline op Texel wil ervaren!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geerdink - 26/09/2022

Google, Facebook & tripadvisor

Marijke B. AvatarMarijke B.

Supergaaf om een tandemsprong te maken! Wat een gepassioneerde mensen die mij een supergave ervaring hebben laten beleven! Ik wilde gelijk weer een sprong maken……. - 9/23/2022 

Jack M. AvatarJack M.

Geweldige instructeurs, medewerkers, packers etc , de sfeer is erg aangenaam.

Met name dank aan Rob Aranka en Hans voor de opleiding, lessen en informatie.

Bedankt, en tot de volgende course!

🪂🤙🏼 - 9/13/2022 

Maureen t. AvatarMaureen t.

Wat een ervaring! Professioneel en superleuke crew! Aanrader om dit eens te doen - 9/13/2022 

Mark S. AvatarMark S.

Top ervaring!!
Man wat mooi
MSL gedaan - 9/09/2022 

Wanda d. AvatarWanda d.

Van te voren netjes op de hoogte gehouden via mail (ik had vooraf gereserveerd), receptie was vriendelijk. Eenmaal op het terrein is het nog een tijdje wachten, wat totaal niet... lees meer - 9/05/2022 

Marjan H. AvatarMarjan H.

Vandaag kwam een lang gekoesterde droom uit! Wat een onwijs mooie ervaring én wat een top instructeur had ik. Echt een ervaring om nooit te vergeten' Ga ik echt nog... lees meer - 9/02/2022