Vaderdag korting

best. gift. ever.

in ieder geval veel beter dan sokken of een stropdas!

 
 

PARACENTRUM TEXEL

Al meer dan 54 jaar hét adres voor parachutespringen in Nederland!

Of je nu wilt leren parachutespringen, een tandem parachutesprong wilt maken of een al gebrevetteerde sportspringer bent, Paracentrum Texel heeft alles om je sprong(en) tot een succes te maken.

Het paracentrum is sinds 1969 de mooiste locatie van Nederland om een parachutesprong te maken. Bij ons werken full-time professionele instructeurs die leven ván en voor het springen.

Paracentrum Texel is onderdeel van een groep van (luchtvaart)bedrijven waaronder ook Skydive Zeeland, Skydive Ameland en Tessel Air.

SAFETY FIRST
Onze Dropzones zijn in Nederland als enige voorzien van alle licenties om legaal commerciële parachutesprongen uit te voeren, waaronder de verplichte part SPO erkenning.  Daaruit blijkt onder andere dat we veilig en professioneel werken.

Kortom; Parachutespringen, dat doe je op Texel!

parachute springen, dat heb ik altijd al een keer willen doen

De makkelijkste manier om een parachutesprong te maken is door middel van een tandemsprong (ook wel Tandem Skydive genoemd).

Je springt dan aangehaakt aan een instructeur, je krijgt een korte instructie en je hoeft zelf eigenlijk niets te doen behalve genieten van deze onvergetelijke ervaring.

Een tandemsprong kent geen minimum of maximum leeftijd.

Een cursus parachutespringen duurt 2 dagen, één week, of twee weken en is prima te combineren met een vakantie op Texel.

ontdek hoe het werkt

Meest gelezen artikelen

Af en toe schrijven we op basis van een veelgestelde vraag een artikel. De artikelen die het meest gelezen zijn zie je hieronder. Een overzicht van alle artikelen is te vinden in de artikelen sectie van ons weblog. Er is  ook een aparte pagina met daarop alle skydive gerelateerde ‘veel gestelde vragen’.

parachute springen, dat wil ik zelf kunnen!

Altijd al gedroomd over helemaal alleen uit een vliegtuig springen?

Zelfstandig door de lucht vallen en je parachute openen? Leren parachutespringen is makkelijker dan je denkt!

Paracentrum Texel biedt verschillende opleidingen aan voor mensen die zelf willen leren parachutespringen.

Elke opleiding begint met een dag theorie en dan kan het feest écht beginnen!

Er zijn verschillende cursussen parachutespringen. De ene duurt 2 dagen, een andere één week en de meest complete twee weken.

Een skydive opleiding is prima te combineren met een vakantie op Texel.

bekijk onze opleidingen

Paracentrum voor funjumpers

parachute springen, is niet alles dat we doen

In hetzelfde gebouw als Paracentrum Texel is ook Tessel Air gevestigd. Tessel Air biedt rondvluchten, foto- en filmvluchten en introductie-vlieglessen.

Tessel Air is het vliegbedrijf op Texel. Het bestaat net zo lang als Paracentrum Texel.

Beide bedrijven zijn dan ook nauw met elkaar verbonden.

Een rondvlucht maak je al voor €49,50 p.p. en kinderen tot en met acht jaar mogen mee voor de halve prijs.

Gezellig met het hele gezin vliegen boven Texel.

ga naar tessel-air.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En Blijf op de hoogte !

We versturen gemiddeld een keer per maand een e-mail nieuwsbrief met daarin nieuws en updates van het Paracentrum, informatie over speciale (korting) acties én met tips die je bezoek aan het eiland leuker maken. 

Bekijk armins sprong

Armin van Buuren trakteerde zijn medewerkers op een wel heel bijzondere verassing.. Iedereen mocht bij ons een Tandemsprong maken. Bekijk hier de videoclip en ervaar hoe fantastisch het is om boven Texel uit een vliegtuig te springen.

reviews

Onze website haalt automatisch de laatste reviews op van Klanten vertellen, Google, Facebook en Tripadvisor. Hieronder zie je de meest recente reviews. Op de review pagina van Paracentrum Texel lees je al onze reviews.

2490 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7/10
Facebook
4.6 Stars - Based on 914 User Reviews
facebook logo
Google
4.7 Stars - Based on 1414 User Reviews
google logo
Tripadvisor
4.6 tripadvisor stars
4.6 Stars - Based on 43 User Reviews
tripadvisor logo

Klanten vertellen

10

Mijn eerste tandemsprong, het was geweldig!!

Alle spanning vooraf was niet nodig geweest. Ter plaatse heerste zo'n ontspannen sfeer, die erg aanstekelijk werkte voor mij. Het was fantastisch en op een of andere manier heel rustig. Het was zo bijzonder dat ik zeker overweeg het nog eens te doen, al kan dat dan bijna niet meer zo overweldigend zijn. En natuurlijk een prachtige plek om vanuit de lucht te bekijken :)
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dinther - 11/06/2024
10

Fantastisch

Het was een fantastische belevenis deze parachute sprong. Ik zou het zo weer doen. Op internet was al veel informatie te vinden en op de dag zelf werd alles ook goed uitgelegd. Het verliep heel vlot. Vriendelijk personeel en volgens mij had ik een ervaren instructeur. Het voelde heel veilig. Geen tijd om iets van angst te voelen, voor je het weet hang je in de lucht en sta je weer veilig met beide voeten op de grond. Ik kan het iedereen aanbevelen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Haarlem - 10/06/2024
10

Must do!

Ons beste maatje had een 13.000 feet sprong gekregen voor zijn verjaardag, en 3 andere vrienden (incl ik) dachten ; wij gaan het ook doen!Grote mond, klein hartje … 8 juni zou het gebeuren, met vrienden hotel geboekt op Texel dus op vrijdag al over varen. Kregen we vrijdag ineens het mailtje dat de weersvoorspellingen voor zaterdag niet heel goed was en dat de kans bestaat dat het niet zou kunnen gaan. De zenuwen gierden al door mijn lijf, maar we konden eventueel die zelfde dag nog springen als we ons om 15 uur konden melden. Nu waren we gelukkig al op Texel dus tja … maar doen dan. Geen tijd meer om er nog lang over na te denken of angstig te zijn.Zo gezegd zo gedaan, een ontzettend vriendelijke jongeman uit Australië werd aan mij gekoppeld en daar zou ik “ het” dan mee gaan doen, springen!!Geen tijd meer om na te denken, hij duwde zonder op het randje te hangen ons zo het vliegtuig uit… wauw! Adembenemend letterlijk en figuurlijk … ademen was even lastig maar ging al gauw goed en kon ik genieten van wat ik zag … na nog wat leuke spins enz in de lucht heeft hij mij veilig op de grond neergezet. Fantastisch!! Voor geen goud willen missen! En er zo zonder waarschuwing eruit springen werkte voor mij goed ivm mijn zenuwen!Ik zeg een “must do”! Je krijgt er geen spijt van!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht - 10/06/2024
10

Gave ervaring!

Vrije val en het overzicht over Texel is prachtig!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tuitjenhorn - 10/06/2024

Google, Facebook & tripadvisor

C O. AvatarC O.
Wow wow wow!!! A great company that works professionally. You get a good explanation.

We were actually going to jump on Saturday June 8, but due to the bad weather forecast there was a spot available on Friday June 7. We were lucky to already be on the island!!

Once I arrived, I also received a discount on the cam footage and a nice sweater because it was a weekday!

All in all a great experience and something you will never forget. See you next year? ;) - 6/09/2024 
lees meer
Stefan J. AvatarStefan J.
Wat een geweldige ervaring om parachute te springen bij @paracentrumtexel.
Goede begeleiding en super tochtje naar beneden.. - 6/08/2024 
lees meer
Twan L. AvatarTwan L.
Je voelt iedere vezel in je lijf. Als je naar de hoogte toevliegt voel je een onverzettelijkheid in je opkomen. Samen met collega thrillsekers op zoek naar je grenzen. Als je dan in de deuropening zit, ready to fly, voel je je onoverwinnelijk. HET moment van loslaten en je overgeven aan ongekende krachten is onvergelijkbaar. Emotioneel en happy tegelijkertijd zweef je als een adelaar door de lucht; je wilt dat er nooit een eind aan komt. De beelden die geschoten zijn zijn van grote klasse. Die ga ik gebruiken in mijn nieuwe videoclip. Die kun je over een tijdje bekijken. - 6/08/2024 
lees meer
Jesse S. AvatarJesse S.
Just incredibly well organised. For the experienced instructors, assembly line work, but you don't get that feeling at all. From the ground to the air, simply a great experience thanks to the professional instructors and other co-workers! - 6/04/2024 
lees meer
Robbert v. AvatarRobbert v.
Friendly staff and experienced guides. It was a super cool experience to jump out of a plane from 13,000 feet. Highly recommended! - 6/04/2024 
lees meer
Monique V. AvatarMonique V.
super om daar een parachute sprong te doen. super enthousiaste mensen. goede uitleg. en je wordt op je gemak gesteld. we hebben een super ervaring gehad. iedereen die denkt dat wil ik ook wel eens. ik zeg doen!!! - 6/02/2024 
lees meer