Een (lang) zomertje sales op Texel

We rekenen op een goede nazomer!

In 2020 heb ik bij Paracentrum Texel een tandemsprong mogen maken. Ik kreeg deze sprong van mijn ouders voor mijn 21ste verjaardag. Ik heb het van jongst af aan al gehad over uit het vliegtuig springen, maar nog nooit het lef gehad om de sprong te wagen. Door het cadeautje van mijn ouders kon ik niet meer terug en moest ik wel uit het vliegtuig springen.

Op 7 september was het eindelijk zover! De zenuwen gieren door mijn lichaam, maar ik ga het gewoon doen! Ik ga uit het vliegtuig springen.

Ik ga naar binnen om me in te checken voor mijn sprong. Ik word ontvangen door een medewerker van het Paracentrum en al mijn zenuwen zijn weg. Ik krijg het gevoel dat alles wel goed zit en ik in goede handen ben. Na een tijdje wachten is het dan zover, ik ben aan de beurt om te springen!

Ik word klaargemaakt voor de sprong en krijg de laatste instructies. De instructeur komt zich voor stellen en neemt me mee naar hun vliegtuig. Bij het instappen vallen alle zenuwen van me af en heb ik alleen maar heel veel zin in. Het vliegtuig klimt naar hoogte en de deur gaat open. Ik schuif met de instructeur richting de deur en ik hang in de deuropening.

We springen eruit en ik geniet ultiem van de ervaring. De adrenaline stroomt door mijn lichaam als de parachute opent en we langzaam naar beneden vliegen. Na de landing geniet ik enorm na van de ervaring en gaan we terug naar huis.

Op de terugweg naar huis besef ik me ineens dat ik een stage moet lopen. Ik moet deze stage lopen in een bedrijf met een gastvrije functie. Ik denk terug aan de vriendelijke medewerker bij de balie en denk na over mijn eigen stage. Ik ben gelijk overtuigd en wil mijn stage lopen bij dit bedrijf!

Zodra we thuis zijn zoek ik op hun website of ze toevallig stagairs zoeken voor de komende maanden. Ik kom de vacature voor Sales trainee tegen en voel me gelijk aangesproken. Ik stuur vol enthousiasme mijn sollicitatie en mijn CV naar het Paracentrum en hoop op het beste. Ik krijg al snel een enthousiaste mail terug of ik op gesprek wil komen.

Tijdens het gesprek blijkt er al snel een klik te zijn tussen mij en het bedrijf. Ze nodigen me uit om mijn stage bij hun te komen lopen vanaf Februari. Ik neem deze stage met open handen aan! Ik kan niet wachten tot het Februari.

In Februari is het dan eindelijk zover! Ik pak mijn spullen en vertrek richting Texel voor de zomer van mijn leven! Ik begin er op 1 februari midden in het winterseizoen.

Er zijn nog weinig mensen en ik woon samen met een piloot van het Paracentrum. In de loop van de maanden komen er steeds meer mensen bij en gaan we steeds vaker leuke dingen doen buiten het werk om.

Ik werk in de wintermaanden op het nieuwe callcenter en help deze te ontwikkelen. Het callcenter moet klaar zijn voordat het seizoen begint.

Na lang wachten en veel uitstellen gaat het seizoen dan eindelijk beginnen eind mei. De mensen stromen binnen in het huis waar we met zijn allen wonen en ik ontmoet steeds meer mensen. We maken lange dagen gevuld met rondvluchten en springen, maar ondernemen na werktijd nog van alles.

Ik vermaak me best achter de balies van het bedrijf. De planning maken van de rondvluchten, de tandems inchecken en de telefoon opnemen om klanten te woord te staan het behoort allemaal tot de werkzaamheden.

Ik heb het echt getroffen met deze stage, want ik mag af en toe mee op vluchten en met parachute sprongen.

Ik geniet ervan om te ervaren wat wij precies doen voor klanten en wat de klanten ervaren. Dan besef je waar je het eigenlijk voor doet.

De vrije uurtjes worden altijd goed benut. We gaan met zijn allen naar het strand, gaan een drankje doen in de Koog, lekker pizza eten op het strand en nog veel meer leuke activiteiten.

Ik hoop in de toekomst nog vaak bij het Paracentrum te komen om mijn AFF te doen en me verder te verdiepen in het parachute springen.

Mijn tijd op Texel heeft ervoor gezorgd dat ik een liefde heb ontwikkeld voor vliegen en voor het parachutespringen.