Clubnieuws September '21

We rekenen op een goede nazomer!

Wat een raar jaar is dit geworden. Alweer. Niet alleen vanwege de  gezondheids-problematiek maar ook vanwege het (slechte) weer. Zoveel niet-springbare-weekend-dagen zijn we op Texel niet gewend.

Gelukkig zijn de dagen waarop wel gesprongen kon worden waanzinnig goed benut. Bijna elke zomerdag was het vliegveld bereid om een extensie goed te keuren zodat we niet om 19:00 uur weer op de grond hoefden te staan maar dat we een uurtje langer door mochten gaan.

En gelukkig maar, want het is een ontzettend drukke zomer geweest op Texel.

Bron: KNVvL Sportparachutist
Records zijn er om te breken

Er zijn deze zomer een recordaantal tandemsprongen gemaakt. Maar ook voor sportspringers was er op twee weekenden na altijd voldoende plek voor een enkeltje 5.000, 9.000 of 13.000 ft. Prettige bijkomstigheid van het grote aantal tandemspringers is natuurlijk dat er circa elke 21 minuten een toestel omhoog gaat. De hele dag door.

Wel is het nog steeds van belang voor sportspringers om van tevoren met manifest af te stemmen dat je wilt komen springen. Zo zorgen we ervoor dat er niet te veel mensen tegelijkertijd op het terrein zijn in verband met COVID. Dat afstemmen doe je via manifest@paracentrumtexel.nl.

Ook de cursus dagen waren zonder uitzondering erg goed gevuld. We hebben weer een boel springers hun eerste sprongen kunnen laten maken.

Foto: Anouk van der Burgt
Nieuwe bevoegdheden en rollen

Onze voormalig cameraspringers Maarten Eijpe en Floris Drevel zijn geslaagd voor hun Tandemrating en springen inmiddels dagelijks met een passagier op hun buik. En tandemmasters Jessica Kroon en Daan van Keulen hebben inmiddels ook hun AFF instructiepapieren verdiend.

Tot slot kunnen we melden dat onze Julia van het manifest nu ook als cameraspringster wordt ingezet. Feliciteer ze vooral als je ze tegenkomt!

Foto: Ruben Witte
Foto: Ruben Witte
Kom maar op met die nazomer

We hopen dat deze zomer het merendeel aan Blue Skies in haar staart heeft zitten en we een waanzinnige na-zomer tegemoet gaan. Stiekem rekenen we daar zelfs op.

We hopen je dan op Texel te zien en zo vaak mogelijk mee naar boven te kunnen nemen.