Weer springklaar worden

Voorjaar in zicht!

Voor je het weet haal je je springspullen van zolder en loop je weer het paracentrum op. Waarschijnlijk met een prettige kriebel van anticipatie in je buik en met de noodprocedures nog vers doorgenomen in je hoofd.

De onofficiële start van het springseizoen 2020 is namelijk al op 10 April. Gelukkig maar, het is nu al een lange winter met maar weinig springbare zaterdagen!

Grote kans je die eerste keer van het seizoen niet de enige bent die weer voor de eerste keer van het jaar komt springen. Hier een paar tips om het grootste gedeelte van de wachtrij te bypassen en om zo snel mogelijk na aankomst de lucht in te kunnen.

checklist

PCT specifiek:

  • Compleet ingevuld Burble account
  • Ondertekend waiver voor 2020
  • Ondertekend affidavit voor 2020

Algemeen:

  • Geldig KNVvL lidmaatschap
  • Geldige harnastest*
  • Geldige medische verklaring*
  • Geldige jaarkeuring rig **
  • Niet verlopen reserve repack **

*  voor wie nog geen B brevet heeft
** voor wie een eigen setje springt

deel 1 van 2

Wat je allemaal in orde moet hebben voor je na je winterpauze weer de lucht in kunt is grofweg te verdelen in een gedeelte aan papieren zaken en een gedeelte dat met je hardware (springuitrusting) te maken heeft.

In dit artikel gaan we in op het eerste. Volgende week volgt een artikel dat ingaat op je springuitrusting.

PCT specifieke zaken

1) Burble account

Als je bij ons springt dan heb je een spring-account nodig waar we alle administratieve zaken in bijhouden. Je kunt zelf van te voren dit account al aanmaken en met je persoonlijke gegevens vullen.

Het scheelt enorm veel tijd als we dat niet meer hoeven te doen als je bij ons aangekomen bent. Een aanrader dus. 

Als je nog geen Burble account hebt:
Lees hier hoe je een account aanmaakt.

Als je al wél een Burble account hebt:
Check of je nog kunt inloggen en of al je informatie nog klopt. Denk b.v. aan adresgegevens, telefoonnummer en de gegevens van je nood-contactpersoon. 

2) Waiver voor 2020

Elk jaar verloopt je ‘eigen risico verklaring’, ook wel ‘waiver’ genoemd. Sinds we met Burble digitaal werken kun je je waiver waar je maar wilt invullen en ondertekenen. 

Het waiver invullen vanaf een mobiele telefoon of tablet werkt het makkelijkste omdat je daarmee een redelijk normale handtekening kunt zetten (met een muis is dat vaak wat lastiger). 

Klik hier om het Sportspringer en cursisten waiver te openen en te ondertekenen.

 

3) Affidavit voor 2020

Dit is een klein formulier dat je ter plaatse kunt invullen en ondertekenen bij de balie, de administratie en bij het manifest. 

Voorbeeld affidavit

Algemene zaken

Naast de voor Paracentrum Texel specifieke zaken om in orde te maken heb je als sportspringer in Nederland natuurlijk altijd rekening te houden met:

 

Volgende week deel 2

Volgende week volgt deel 2 dat in zal gaan op de meer ‘rigger-specifieke zaken’. Met name interessant voor de springers die met eigen materiaal springen.