Wat moet ik aan!?

Een veelgestelde vraag is welke kleding tandempassagiers aan moeten doen voor hun tandemsprong.

Welke schoenen?

Zorg er voor dat je schoenen fijn zitten. Schoenen waar je niet makkelijk in kan bewegen of waar lijnen achter kunnen blijven haken zijn niet zo geschikt voor parachutespringen. Draag dus geen stiletto hakken of legerboots.

Zorg er ook voor dat je schoenen niet makkelijk uit kunnen. Slippers, sandalen of ballerina’s kan je daarom ook beter niet aan doen tijdens je parachutesprong. Zelf vinden we sportgympen het meest comfortabel.

Welke kleding?

Bij Paracentrum Texel krijg je voor je sprong een jumpsuit aan. Wat je er onder aan hebt is niet heel belangrijk. Zorg er wel voor dat je je makkelijk kan bewegen.

Een jurk of rok is al minder praktisch. Als je een capuchon hebt, stoppen we deze gewoon weg onder je jumpsuit.

Wat als ik contactlenzen of een bril draag?

Veel parachutisten dragen zelf een bril of contactlenzen. Dit is natuurlijk geen enkel probleem. Je krijgt van ons voor de vrije val een springbil op. Deze zit vrij strak op je hoofd en je hebt er met lenzen dan ook geen last van.

Je kan voor de zekerheid je tandeminstructeur laten weten dat je lenzen draagt, zodat hij het brilletje net iets strakker trekt. Als je al een bril draagt, krijg je zogenaamde ‘over the glasses goggles’ van ons; deze kan je, zoals de naam al zegt, over je bril dragen.

Lees het artikel “Kan ik springen met een bril of lezen?” voor meer informatie. 
 

Mag ik m’n haar in de wind gooien?

Als je lang haar hebt, vragen we je om het even vast te doen of in een knot. We hebben meestal genoeg elastiekjes maar wellicht vind je het fijner om je eigen te gebruiken. Niet vergeten mee te nemen dan dus.